Contact

Neem contact op

Wil je meer weten over werken bij Ricoh of een van onze vacatures? Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Nog iets anders waar je nieuwsgierig naar bent? Laat het ons weten. Neem contact op met onze recruiter Michelle Gonzalez.  

Veelgestelde vragen

Ricoh FAQ

Bij Ricoh richt je jouw dagen flexibel in. Ons uitgangspunt: 50/50 thuis en op kantoor. In overleg met je manager bepaal jij welke dagen je vanuit huis en welke dagen je op kantoor werkt. Daarnaast support Ricoh jou met het inrichten van jouw thuiswerkplek, zodat jij ergonomisch verantwoord vanuit huis kan werken.

We moedigen teams aan om onderling kantoordagen af te spreken, zodat je je collega’s toch regelmatig face-to-face ziet. Daarnaast worden er teamactiviteiten georganiseerd om de betrokkenheid tussen onze collega’s te stimuleren.

Wij zijn ervan overtuigd dat je zelf kan inschatten wat passende kleding is om in te werken, zowel bij ons op kantoor, bij een opdrachtgever als bij de klant.

Als onderdeel van de EMEA-regio is de voertaal van de Ricoh organisaties in Nederland voornamelijk Engels. Afhankelijk van je functie werk je op dagelijkse basis samen met mensen van verschillende nationaliteiten binnen en buiten Nederland.  Binnen Ricoh Nederland is de voertaal Nederlands. Binnen de overige organisaties in Nederland werken veel verschillende nationaliteiten en spreken we Engels!

Lees meer

Ricoh Europe Supply Chain Management (RESCM) is het centrale distributiecentrum van Europa. De saleskantoren Ricoh Nederland en Ricoh International zijn de klanten van RESCM en hebben een klantrelatie.

Het is lastig om precies aan te geven hoe een werkweek eruit ziet, aangezien dit voor elke functie anders is.

Als je hebt gereageerd op een vacature krijg je een automatisch een e-mail met de bevestiging dat je sollicitatie in goede orde is ontvangen. Deze bevestiging verstuurt het systeem alleen als je sollicitatie ook écht is binnengekomen. Als je die e-mail ontvangen hebt, kun je er zeker van zijn dat wij je sollicitatie in behandeling gaan nemen.

Na jouw sollicitatie bekijken de Recruiter en Manager je cv. Zien ze een match? Dan ontvang je van onze Recruiter een uitnodiging voor je eerste gesprek. Na dit gesprek informeert de Manager onze Recruiter over het vervolg. Hebben beide kanten er een goed gevoel over? Dan volgt er een tweede gesprek die onze Recruiter wederom met je in zal plannen. In sommige gevallen wordt er ook een assessment afgenomen. Als je wordt aangenomen voor de functie, neemt de Recruiter contact met je op voor een voo...

Lees meer

Net als jij ronden wij het sollicitatieproces graag in een korte periode af. Daarom streven wij ernaar om binnen 2 weken een sollicitatieproces (van sollicitatie tot aanbieding) af te ronden. Zoals je zult begrijpen hangt dit ook af van je eigen beschikbaarheid, die van de manager en andere gesprekspartners. Daarna duurt het een aantal werkdagen voor je contract is opgemaakt.

Net als jij zijn wij op zoek naar een langdurige match! Daarom willen we je uitnodigen om voor het gesprek na te denken over wat je van ons zou willen weten. Een sollicitatiegesprek is voor ons pas geslaagd als we al jouw vragen hebben kunnen beantwoorden en je een duidelijk beeld hebt bij wat er van je verwacht wordt en hoe onze organisatie eruitziet.  Daarnaast willen we je de volgende tips meegeven:  Verdiep je in Ricoh om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de...

Lees meer

Ieder sollicitatiegesprek is anders, maar bij Ricoh willen we graag weten wat voor persoon je bent en of je goed past binnen onze bedrijfscultuur. Om je op weg te helpen in het gesprek, hebben we hier een paar vragen op een rijtje gezet die je kan verwachten tijdens het gesprek.  Kun je iets over jezelf vertellen?  Wat zijn jouw sterke punten?  Wat zijn jouw ontwikkelpunten?  Van welke fout heb je het meest geleerd?  Jouw we...

Lees meer

Via ons contactformulier kun je een open sollicitatie naar ons sturen. Geef daarbij zo concreet mogelijk aan waar je naar op zoekt bent zodat onze Recruiter gericht in de business kan kijken naar opportunities.

Indien je vragen hebt over een vacature kan je altijd contact opnemen met onze Recruiter Sona Simonian.   sona.simonian@ricoh.nl   +31(0)6 2783 0994  Zij beantwoordt graag al je vragen!

Lees meer

Dit is zeker mogelijk! Naast onze fulltime banen hebben wij ook verschillende werkstudent banen die speciaal ingericht zijn voor studenten die nog bezig zijn met hun opleiding. Zo kun jij studeren en tegelijkertijd werkervaring opdoen!  Op dit moment geen werkstudent vacatures op onze website? Informeer bij onze Recruiter Sona Simonian: sona.simonian@ricoh.nl | +31(0)6 2783 0994 

Lees meer

Deze zijn er zeker, onze collega … vertelt je graag over zijn internationale ontwikkeling:  (VIDEO/Testimonial) 

Er zijn binnen Ricoh ook mogelijkheden om parttime te werken. Dit verschilt echter per vacature en zal altijd in een vacature vermeld staan. Voor alle vacatures verwijzen we je graag naar ons vacatureoverzicht.

Top