Maatschappelijk betrokken: positieve verandering brengen

Als Ricoh werken we wereldwijd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. Dit doen we niet alleen binnen onze kernprocessen. We vinden onze lokale omgeving net zo belangrijk. Daarom ondersteunen we óók de initiatieven van onze collega’s. Dus: je inzetten voor het milieu of een goed doel? Als vrijwilliger actief in de ouderenzorg? We bieden hiervoor alle mogelijkheden.

Social Return Days

Elke collega krijgt maatschappelijke arbeids-voorwaarden, in de vorm van ‘Social Return Days’. Concreet betekent dit dat je elk jaar twee werkdagen mag besteden aan een maatschappelijk project, dat je zelf kiest. We zetten onze competenties in om bij te dragen aan duurzaamheid en (digitale) inclusie voor alle generaties.
 
De Social Return Days kun je samen met je team benutten. Heb je een individueel doel waar jij je liever voor wil inzetten? Dan steunen we dat graag. 

Samenwerking JINC

JINC zet zich in om de kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt te verkleinen. Bij Ricoh dragen we daaraan bij. We geven kinderen die opgroeien in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand les in digitale vaardigheden en bereiden hen voor op de arbeidsmarkt door middel van sollicitatietrainingen. Ook organiseren we bliksemstages. 


Als collega kun jij deze lessen, trainingen en bliksemstages geven of begeleiden. Het mooie van dit initiatief: wij leren de kinderen iets en zij geven ook kennis en inzichten terug. 

Jouw inzet voor vrijwilligerswerk

Wil je maatschappelijk actief (of actiever) worden in jouw eigen lokale omgeving? En wil jij je oriënteren op de mogelijkheden die bij jou passen? NLvoorelkaar is de marktplaats voor iedere concrete hulpvraag en -aanbod. Zo kun je als vrijwilliger ideeën opdoen en anderen helpen op de manier die het beste bij je past. Je kunt ook zelf een hulpvraag plaatsen.

PETman: recyclen voor het goede doel

Via de PETman zamelen we op verschillende locaties blikjes en plastic flesjes in. De opbrengst van het statiegeld doneren we aan goede doelen. Zoals ‘Vanzelfsprekend!’, een stichting die zich inzet voor jonge mantelzorgers en hen een hart onder de riem steekt. Of Justdiggit, een non-profitorganisatie die klimaatverandering tegen wil gaan door Afrika te vergroenen. 

Lunch met je hart

Bij Ricoh nodigen we ouderen uit een verzorgingstehuis elk jaar bij ons op kantoor uit voor o.a. een lunch. Jij bent hier ook onderdeel van, als gastgever en gesprekspartner voor deze ouderen. Zo bieden we de ouderen een leuk uitje in een fijn gezelschap.

Breng ook positieve verandering. Voor jezelf én anderen.

Ontdek onze vacatures en solliciteer.

Top