Duurzaamheid

Verandering brengen, met oog voor mens en milieu.

Bij Ricoh streven we naar een duurzame, circulaire en inclusieve samenleving. Met aandacht voor de wereld, welvaart en kansen voor iedereen. Lees hoe we als organisatie de leiding pakken in duurzame verandering.  

Spirit of The Three Loves

In 1946 formuleerde onze oprichter Kiyoshi Ichimura ‘The Spirit of the Three Loves: love your neighbour, love your country, love your work’. Met deze grondbeginselen legde hij de basis voor de manier waarop we nu nog denken en werken: altijd vanuit de juiste balans voor mensen, omgeving en welvaart.

Inclusiviteit

Organisaties zijn bewezen succesvoller door verschillen te vieren. Ricoh omarmt verschillen. Bijzondere combinaties van perspectieven, achtergronden, kennis en ervaring. Daarbij is gelijkheid de basis. Gelijke kansen voor bijvoorbeeld vrouwen, multicultureel talent, mensen die anders denken of met een handicap. We willen dat Ricoh een afspiegeling is van de maatschappij.

SDG’s en Akkoord van Parijs

In overeenstemming met de Sustainable Development Goals van de VN en het Akkoord van Parijs hebben we wereldwijd ambitieuze milieudoelstellingen bepaald. We verminderen de ecologische impact van onze eigen activiteiten én helpen onze klanten hetzelfde te doen.

CO2-uitstoot en grondstoffen reduceren

In 2030 moet de CO2-uitstoot van onze productielocaties, kantoren en voertuigen met minimaal 63% zijn verminderd. In 2050 moet dit nul uitstoot zijn. Bovendien putten we steeds minder uit nieuwe grondstoffen. In 2030 moet dit aandeel zijn verlaagd met 50% en in 2050 met 93%. 

De toonaangevende, internationale duurzaamheids-beoordelaar EcoVadis erkent onze duurzaamheids-prestaties: in 2014 ontvingen we hun gouden score (‘Gold rating’) en we hebben deze tot nu toe elk jaar behouden. Dit betekent dat we bij de 5% duurzaamste organisaties in onze branche horen. 

Werk samen met ons aan een duurzame, circulaire en inclusieve samenleving.

Ontdek onze vacatures en solliciteer.

Top