Hoe kan ik me voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

Terug naar overzicht Ricoh FAQ
November 21, 2023 09:24

Net als jij zijn wij op zoek naar een langdurige match! Daarom willen we je uitnodigen om voor het gesprek na te denken over wat je van ons zou willen weten. Een sollicitatiegesprek is voor ons pas geslaagd als we al jouw vragen hebben kunnen beantwoorden en je een duidelijk beeld hebt bij wat er van je verwacht wordt en hoe onze organisatie eruitziet. 

Daarnaast willen we je de volgende tips meegeven: 

  • Verdiep je in Ricoh om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de organisatie waar je in terecht komt. Op deze website en op Ricoh.nl is informatie te vinden over de verschillende Ricoh-organisaties, onze bedrijfscultuur en de transitie waar we op dit moment als organisatie in zitten. Het is handig om vragen voor te bereiden zodat onze collega‚Äôs jou een duidelijk beeld kunnen geven of Ricoh jouw ideale werkgever is! 
  • Vraag onze Recruiter vooraf om de functie zo duidelijk mogelijk aan je toe te lichten. Op deze manier kun je het sollicitatiegesprek gebruiken om verdiepende vragen te stellen, zodat je een duidelijk beeld hebt van de functie waar je op solliciteert. 
  • Weet waar je goed in bent! Tijdens onze sollicitatiegesprekken wordt vaak stil gestaan bij jouw competenties. Je helpt jezelf om voor het sollicitatiegesprek na te denken over jouw competenties en een aantal voorbeelden te bedenken waaruit deze competenties blijken. Een manier waarop je dit kunt doen is door gebruik te maken van de STARR-methode. Dan hoef je hier tijdens het sollicitatiegesprek niet over na te denken en kun je heldere en concrete voorbeelden geven van je eigen ervaring en kennis. 
  • Blijf tijdens het gesprek jezelf en wees eerlijk over de dingen die je vertelt. Maak duidelijk wat je goed kan, maar vertel bijvoorbeeld ook wat je nog moet ontwikkelen. Wij zijn er namelijk ook om jou verder te helpen in jouw ontwikkeling!
Top