Today for Tomorrow: blijf vitaal, competent
  en betrokken!

Duurzame inzetbaarheid: Today for Tomorrow

We leven langer, werken langer door én de inhoud en aard van ons werk verandert voortdurend. Daarom hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Bij Ricoh staat het thema ‘People first’ centraal. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid blijf jij als (toekomstige) medewerker van Ricoh vitaal, competent en betrokken. Zo hebben we samen oog voor de toekomst. Het programma voor duurzame inzetbaarheid van Ricoh Nederland, Today for Tomorrow, bestaat uit een groot aanbod. Het aanbod is verdeeld over 3 pijlers:

• Today I Live: Vitaal
• Today I Build: Competent
• Today I Succeed: Betrokken

Today I Live (vitaliteit)

Vitaal zijn is van essentieel belang om ‘duurzaam inzetbaar’ te blijven. Aandacht voor zowel je fysieke, mentale en emotionele welzijn helpt je om nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen het hoofd te bieden, minder fysieke klachten te ontwikkelen, minder te verzuimen en meer balans en energie – zowel op het werk als privé  – te ervaren.

Wat is het aanbod?

  • De diensten van onze vitaliteitspartner Fitter Nederland. Zij bieden o.a. workshops aan en kunnen je begeleiden bij een persoonlijk fitplan. Op hun speciale website voor Ricoh vind je veel informatie over vitaliteit en gezondheid.
  • Informatie over gezond (thuis-)werken, zoals een webinar over dit onderwerp en de regeling hybrid working.
  • Informatie over een preventief spreekuur en werk-prive balans.

Today I Build (competent)

Om competent te zijn en blijven is het nodig dat je (continu) aandacht geeft en werkt aan je kennis, vaardigheden en competenties. Om niet alleen nu, maar ook in de toekomst werk te kunnen doen dat beschikbaar is en bij je past. Werken aan competent zijn, houdt in dat je actief stilstaat bij je (werkende) toekomst en bepaalt welke kennis, vaardigheden en competenties je daarvoor nodig hebt en hoe je deze kunt verkrijgen. En daarvoor trainingen en opleidingen volgt en ervaringen opdoet.

Wat is het aanbod?

  • Ondersteuning bij het gesprek over duurzame inzetbaarheid tussen leidinggevende en medewerker.
  • Toegang tot ons e-learning platform iLearn
  • Informatie over vakinhoudelijke, communicatie- en leiderschapstrainingen
  • Informatie over om- en bijscholingstrajecten

Today I Succeed (betrokken)

Betrokken zijn en blijven is van belang voor je duurzame inzetbaarheid. Maar wat bedoelen we daar precies mee? Het gaat erom dat jij je in je werk gemotiveerd, bevlogen en gewaardeerd voelt en dat er oog is voor jouw persoonlijke situatie en behoeftes (die per fase in je leven kunnen verschillen). Aandacht geven aan jouw betrokkenheid houdt in dat je bepaalt wat in jouw persoonlijke situatie en levensfase je behoeftes zijn en onderzoekt hoe je aan deze behoeftes in je werksituatie invulling kan geven. En tenslotte dat je voor jezelf organiseert wat je nodig hebt om je gemotiveerd en gewaardeerd te voelen.

Wat is het aanbod?   

  • Diverse workshops en informatie over mantelzorg, met onze partner Werk&Mantelzorg
  • Informatie over werk-prive balans en de beschikbare vormen van bijzonder verlof
  • Informatie over de mogelijkheden voor een mentor


 

Vitaal, competent en betrokken

Zijn dit ook belangrijke pijlers voor jou als werknemer én als persoon? Dan pas jij bij de organisatie Ricoh! Bekijk onze vacatures en solliciteer op de functie die bij jou past.

Top